Een mooie, persoonlijke uitvaart die recht doet aan de overledene

Er komt, vlak na het overlijden van een dierbaar mens, veel op u af.
U wilt graag een mooie, zinvolle afscheidsviering voorbereiden. Maar u wilt ook zo nu en dan even rustig bij de overledene zitten en denken aan wat u allemaal samen heeft meegemaakt. Vaak komen er ook mensen op bezoek, voor wie u tijd wilt maken.

 

Ik help u bij de voorbereiding van de afscheidsviering, zodat u voldoende tijd en aandacht overhoudt voor uw bezoek en vooral ook ruimte om in alle rust afscheid te nemen. Ik kan u helpen bij het maken van een gedachtenisprentje, een boekje voor de viering of een PowerPoint presentatie met bijvoorbeeld foto’s uit het leven van de overledene. Ook kan ik u helpen bij het engageren van muzikanten voor live muziek.

 

Tijdens de afscheidsviering houd ik de leiding zodat u met uw gedachten kunt zijn bij degene van wie u afscheid neemt.

 

Alleen een levensschets of overweging

In plaats van de voorbereiding van een hele viering kan ik u ook helpen bij het maken van een levensschets of een overweging bij het leven van de overledene en deze eventueel uitspreken tijdens de viering.

 

Asverstrooiing

Bij het verstrooien van de as van de overledene geeft u letterlijk het laatste beetje dat u nog van hem of haar heeft uit handen. Het is goed om daar bij stil te staan. U kunt de as vertrooien op een of meer plaatsen die voor de overledene belangrijk waren, over land, over water of vanuit de lucht. Ik help u graag bij het zoeken naar een mooie plaats en bij het maken en uitvoeren van een ceremonie die recht doet aan de overledene en u die achterblijft.

 

Afscheidsviering op een bijzondere locatie

Ook kan ik, samen met u, vorm geven aan een viering op een bijzondere locatie, bijvoorbeeld een boerderij, een plaats in de natuur of een andere plaats die belangrijk was in het leven van de overledene. Dit natuurlijk wel in nauwe samenwerking met de uitvaartondernemer.