Wie ik ben

Ik ben Marian Föllings en ik ben ritueelbegeleider.

Van oorsprong kom ik uit het basisonderwijs. In oktober 2016 ben ik geslaagd voor de opleiding Ritueelbegeleider van ‘Het Moment’ te Amersfoort. Begin december 2016 ben ik gestart met 'Bij de horizon Ritueelbegeleiding'.

 

Waarom ik ritueelbegeleider geworden ben

De afgelopen jaren heb ik afscheid moeten nemen van naaste familieleden en enkele vrienden die heel dicht bij mij stonden. Daarbij heb ik aan den lijve ondervonden hoe het voelt om iemand te verliezen met wie je nog zo graag vele jaren had willen delen. Je wilt er werkelijk alles aan doen om te laten zien hoe bijzonder die mens was en hoeveel er van hem of haar gehouden werd.

Maar ook wanneer het levensverhaal niet zo gemakkelijk is, kan ik u, door mijn opleiding en de manier waarop ik in het leven sta, helpen om op een respectvolle manier een eerlijk beeld van de overledene te schetsen.

 

Met alles wat ik heb geleerd van mijn eigen ervaringen en tijdens mijn studie kan ik veel voor u betekenen wanneer u afscheid moet nemen van iemand die belangrijk voor u is. Ik wil u graag begeleiden bij het vormgeven aan een heel persoonlijke uitvaart die op alle manieren recht doet aan de overledene en aan de mensen die achterblijven. En op die manier komen tot een afscheid dat ervoor zorgt dat de overledene een nieuwe, bijzondere plaats krijgt in uw leven en dat van de andere mensen die achterblijven, waardoor u, hoe verdrietig u ook bent, weer verder kunt.